Tervetuloa

Unelmana Opetella Purjehtimaan

Purjehduksen opetteleminen ei ole aivan helppoa vaan siihen joutuu näkemään vaivaa ja aikaa jopa vuosia ennen kuin voi olla valmis ensimmäisiin itsenäisiin purjehdusretkiin. Purjehdus on kuitenkin mahdollista ihan minkä ikäiselle vaan ja missä päin maailmaa tahansa. Siitä voi saada helposti oman henkireikänsä ja harrastuksensa tai jopa koko perheen tai pariskunnan yhteisen jutun. Purjehdukseen vaaditaan jonkin verran kuitenkin fyysisiä ominaisuuksia, joten sen puolesta harrastus kuitenkin hieman rajoittaa.

Muuten siinä ei olekaan muita rajoittavia tekijöitä. Kun purjehduksesta innostuu, ensi askel voi olla sellaiselle, joka ei ole merellä kävijä tai ollut avomerellä se, että hyppää mukaan johonkin veneeseen tai laivaan ja kokeilee hieman miltä merellä olo tuntuu. Purjehdusretket ovat suhteellisen hintavia monelle toteuttaa, mutta Euroopan retkelläkin voi hyvin ottaa koko päivän kestävän kalastus retken, vaikka ei niinkään kalastaisi vaan haluaisi vain testailla ja kokeilla hieman merellä olemista. Purjehdukseen kun kuitenkin vaaditaan sitä, että merellä oleminen ja pienessä aallokossakin viihtyy. Ideologiana purjehdus kuulostaa leppoiselta ja kevyeltä, mutta meri on aina raju ja voimakas vaikka olosuhteet olisivat mitä parhaimmat ja siksi onkin tärkeää ensin tutustua mereen ja sen jälkeen vasta purjehdukseen. Muutamissa suurimmissa järvissä Suomessa voi harrastaa purjehdusta, mutta purjehduskurssille ja venettä ei välttämättä kannata hankkia vain järvellä olemista ajatellen. Usein ne henkilöt, joilla on sisävesi purjevene ja he tekevät lyhyitä retkiä sillä, ovat sellaisia henkilöitä, joiden haaveina on tehdä koko pitkiä reissuja mantereidenkin välillä, ellei jopa maailman ympäri ja he harjoittelevat ensi vuodet purjehtimista järvellä.

Purjehduskurssi

Purjehduskurssille voi osallistua kuka vaan ja siitä kannattaakin aloittaa oma purjehdus harrastuksensa. Se, jos hankitaan kallis sijoitus ilman tietotaitoa ja mennään hieman kokeillen ensi askelia voi johtaa isoihinkin taloudellisiin menetyksiin. Myös turvallisuus on aina huomioitava, joten jo siksi, on parempi antaa ammattilaisen kertoa ja opastaa sinua purjehduksessa ensi kertalaisena. Purjehduskurssin voi suorittaa Suomessa kesällä tai sitten ulkomailla. Jos englanninkielen taito ei ole vakuuttava, voi olla parempi ottaa kurssi Suomessa. Mutta jos halu on osata keskustella ja tehdä asioita englanniksi, on kurssikin järkevää silloin sillä kielellä, koska sitä kautta tulee tutuiksi perus termit ja purjehdussanasto. Kirjallisuutta on paljon purjehduksen opiskelun tueksi ja isoja paksuja opuksia löytyy pilvin pimein niin kirjastosta kuin sitten kirjakaupoistakin. Purjehdukseen keskittyneistä liikkeistä voi myös katsella ja etsiä alan kirjallisuutta.

Purjehduksen ympärillä on tiiviit piirit

Suomessa on helppoa löytää uusia ystäviä kyseisen harrastuksen parista ja kun tutustuu erilaisiin ja eri tasoisiin muihin purjehtijoihin, on helppo jakaa ja saada sekä välittää ymmärrystä, vinkkejä’, neuvoja ja ohjeita keskenään. Mene rohkeasti kysymään ja tutustumaan, jotta pystyt hiljalleen kerryttää suusta suuhun osaamistasi ja nippelitietoa. Keskustelu toisen purjehtijan tai purjehdusta harjoittelevan kanssa voi myös tuoda paljon uusia näkökulmia ja kantoja, jotka voivat asuttaa paljonkin oppimisprosessissa. Opiskelu ja oppiminen myös syventyy silloin kun jo opitusta asiasta keskustelee, joten kaikki ne keskustelut mitä kerrytät tässä vaiheessa, on tärkeitä opiskelusi suhteen. Purjehdusseuraan ja sen toimintaan tutustuminen avaa ovet Suomalaisien purjeveneiden ja purjehtimisen maailmaan ja kansainvälisiä keskustelupalstoja ja seuroja löytyy pilvin pimein. Satama alueilla on myös usein varsinkin ulkomailla ravintoloita ja istuskelupaikkoja, joissa voi myös tutustua helposti samaa harrastusta harrastaviin.