Tervetuloa

Purjehtiminen maailmalla

Purjehtiminen liikkumismuotona on ollut olemassa jo paljon ennen autojen keksimistä. Sitä harrastetaan jopa puolella maapalloa, luultavasti kaikkialla. Oletko käynyt aurinkomaassa ja huomannut merellä purjeveneitä? Tämä on normaali näky lähes joka maassa, sen verran suositusta harrastuksesta on kyse. Purjehtimista on tarjolla ajanvietteeksi lähes missä tahansa. On helppoa osallistua järjestettyyn purjehdusretkeen ja saat varmasti unohtumattoman reissun! Suomessa purjehtiminen onnistuu maamme tarjoamissa kylmissä vesissä. Purjehduskursseja on saatavilla runsaasti ja jokaiselle on mahdollisuus oppia lajin perusteet. Jos kuitenkin kaipaat jotain enemmän, mahdollisesti myös lämpimiä vesiä ja kuumempaa aurinkoa, voit lähteä kokeilemaan purjehdusta myös ulkomailla. Purjehdus onkin erittäin suosittua turistien kesken ja tämän vuoksi purjehdusretkiä tai -opetusta tarjotaan runsaasti eri matkakohteissa. Parasta näissä on se, ettet tarvitse mukaan mitään varusteita. Huolehdit vain, että kenkäsi ja vaatteesi ovat sopivat ja ettei niiden kastuminen haittaa. Usein myös eväitä on saatavilla purjehdusretkien aikana tai voit vaihtoehtoisesti ottaa omat eväät mukaan. Purjehtimaan voi lähteä muutamaksi tunniksi tai jopa muutamaksi päiväksi! Kuulostaako jo tarpeeksi hienolta? tdrhtrh, niin tiedät minne suunnata.

Purjehtiminen eri maissa

 

Esimerkiksi Kanariansaarilla pääsee kokeilemaan purjehdusta pasaatituulten lempeässä tuulahduksessa. Merellä voit nähdä sellaisia mereneläviä, joita et Suomessa näe, kuten delfiinejä, pilottivalaita tai erikoisia kaloja tai lintuja. Lisäksi Kanariansaarilla on aina lämmin. Kun seuraavan kerran matkaat Kanarialle, suosittelemme kokeilemaan purjehtimista. Haluat varmasti kokeilla samaa toistekin.

 

Kreikassa purjehtiminen on omaa luokkaansa. Kokeile esimerkiksi 8 päivän purjehdusta Santorinin saarelta Mykonokselle. Purjeveneenä toimii ylellinen, makuuhuoneen sisältävä purjevene, jolla viihdyt varmasti koko reissun ajan. Venettä ohjaa kokenut kapteeni ja matka sujuu turvallisesti ja kokemuksella. Tietysti tarjolla on myös purjehduskursseja niille, jotka haluavat purjehtia itse. Esimerkiksi Aegean Sailing Schoolilla on tarjota runsaasti kursseja eri taitoasteiden omaaville purjehtijoille. Aloittelijoille ja kokeneille on omat sopivat kurssinsa.

 

Uusi-Seelanti tarjoaa huikeat puitteet purjehdukselle. Merta löytyy vaikka kuinka paljon purjehdittavaksi. Ja voit esimerkiksi päästä ihailemaan valaita, delfiinejä ja hylkeitä. Mikäli kuulostaa hienolta, voit vaikka varata 1,5 tunnin purjehdusretken, joka lähtee Aucklandista kohti merta. Mukaasi saat säänkestävän takin huonon sään varalta. Mikäli haluat kokeilla purjehtimista itse, on tarjolla myös purjehduskursseja. Kurssit sopivat kaikenikäisille ja opettajana toimii ammattilaiskouluttaja. Olit sitten missä päin saarta tahansa, löydät varmasti sinua lähellä olevan purjehduskurssin. Sinulle opetetaan taitosi mukaan alkeet ja purjehduksen perusteet. Opit erilaisia solmuja ja saat turvallisuusohjeita. tdrhtrh esimerkiksi Gulfwindin nettisivuilta. Thaimaa vie purjehtijan täysin uuteen maailmaan. Sen upea luonto on vailla vertaansa. Mikäs sen parempi keino ihailla näitä ainutlaatuisia maisemia kuin purjeveneestä käsin? Thaimaassa pääset kokeilemaan purjehdusta purjehduskurssilla. Esimerkiksi Island Spiritin purjehduskoulu tutustuttaa sinut kunnolla harrastuksen pariin. Kursseja on saatavilla joko parin päivän tai jopa 11 päivän kestoisia. Toinen kurssitarjoaja on nimeltään SailQuest. Se tarjoaa kursseja joko fyysisesti tai verkon kautta. Verkon kautta käytävä purjehduskurssi on ilmainen ja se toimii suoraan SailQuestin verkkosivuilla. Joskin se vaatii sisäänkirjautumisen. Todelliset purjehduskurssit toteutetaan Thaimaan lahdella. Saman tarjoajan sivuilta näet myös purjehduskurssien kalenterin. Hienoa on, että SailQuestilla on tarjota erikseen nuorille suunnattu ohjelma. Purjehdus opetetaan perinpohjin ja kurssi sisältää opetuksen yleisistä noudatettavista säännöistä, veneen käsittelystä, mahdollisista ongelmatilanteista ja kaikesta muusta tärkeästä asiasta, jotka tulisi osata lähtiessä purjehtimaan. Kurssi on oiva tilaisuus oppia ammattilaisilta. Kurssi on siitäkin hyödyllinen, että oppia voi käyttää hyväkseen palatessa Suomeen.

Purjehtiminen eri maissa