Tervetuloa

Purjehdusseurat Suomessa

Tiesitkö, että Suomessa on paljon purjehdusseuroja, jotka auttavat pitämään purjehdusharrastusta yllä? Seurat levittävät tietoutta, järjestävät tapahtumia, retkiä ja kilpailuja. Seuran jäsenet saavat opetusta purjehdukseen liittyen ja opettajilta voi saada apua myös oman veneen hankinnan kanssa. Suomen junioritoiminta on myös hyvin voimissaan, jonka ansiosta nuorille on olemassa tämä loistava harrastus luonnon ympäröimänä. Lisäksi harrastuksen kautta saa uusia ystäviä ja pääsee viettämään huippuhauskoja hetkiä mukavien ihmisten kanssa. Suosittelemmekin tutustumaan eri purjehdusseurojen toimintaan, mikäli olet kiinnostunut purjehduksesta, mutta et ole aivan varma, miten harrastuksen voisi aloittaa. Seurat auttavat mielellään. Itseasiassa seuraan päästäksesi sinulla ei tarvitse olla edes kokemusta purjehduksesta saati omistaa omaa venettä. Kaikki tämä tulee aikanaan.

Purjehdusseuroja eri puolella Suomea

 

Yksi Suomen arvostetuimmista ja luotetuimmista purjehdusseuroista on hyvän tuulen purjehduskouluna itseään tituuleeraama Sea Lady Sailing. Se järjestää purjehduskursseja Helsingissä. Kurssin ohjelmaan kuuluu kaikki purjehdukseen liittyvä: veneen toiminta yleensä, veden voima suhteessa veneeseen, veneen hallinta sekä paljon muuta. Kurssille osallistuja voi olla varma, että osaa kurssin päätteeksi kaikki perusasiat, joita veneillessä tarvitsee osata. Kurssilla asiat näytetään myös käytännössä eli pääset mukaan purjehdusretkille joko saaristoon tai vaikkapa Välimerelle. Saatavilla on sekä miehistö- että päällikkökursseja. Miehistökurssilla opit toimimaan osana miehistöä ja päällikkökurssilla taas opetellaan kaikki itsenäiseen veneilyyn tarvittavat tiedot ja taidot. Purjehduskursseja löytyy myös erityisesti naisille. Oulun Purjehdusseura on Oulun vanhin, vuonna 1881 perustettu seura. Seuran tarkoituksena on pitää yllä purjehdusharrastusta, edistää ihmisten veneilytaitoja ja pitää perinnettä yllä. Seura tarjoaa myös veneiden katsastusta sekä venepaikan hakupalvelua. Seura on myös mukana erilaisessa kilpailutoiminnassa. 130. juhlavuonna jäsenmäärä on jo huimat 300 kappaletta ja veneitä on Oulun Purjehdusseuran rekisterissä yli 137. Seura järjestää koulutusta, matkapurjehdusta sekä erilaista junioritoimintaa. Lisäksi seuralla on oma jäsenlehti, Pikapurjehtija. Helsinki Sailing on vuonna 1892 perustettu pursiseura, joka on tarkoitettu kaikenlaisille veneilijöille: kilpailijoille sekä matkapurjehtijoille. Seuralla on huikeat yli 1000 jäsentä. Se on Suomen neljänneksi suurin pursiseura. Seuran junioritoiminnassa on mukana 150 lasta ja nuorta. Seuran satamassa on Pohjoismaiden suurin klassikkovenekanta. Kanta käsittää yli 80 venettä. Seuralla on Suomen suurin pur jehduskeskus, jonne aikuiset voivat mennä purjehtimaan ilman, että tarvitsee ostaa omaa venettä. Seurasta saa laajan koulutuksen, joka sopii sekä aloittelijoille että jo kokeneille. Jo vuonna 1917 perustettu Naantalin purjehdusseura ry pitää yllä veneilyn perinteitä sekä taitoa ja tietämystä veneilystä ja purjehduksesta. Se on yksi seudun suurimmista yhdistyksistä ja sillä onkin jo yli 600 jäsentä. Rekisteröityjä veneitä on yli 300 kappaletta. Seura järjestää junioireille jollakouluja. Koulu järjestetään Naantalin Purjehdusseuran rannalla, Lammasluodolla. Alkeiskurssi on suunnattu 7-15 -vuotiaille. Oppilaiden kanssa käydään läpi tärkeimmät asiat, kuten purjehduksen perusasiat, lähtö ja rantautuminen, solmut ja lisäksi käydään läpi purjehdukseen liittyvät turvallisuusasiat. Oppilailta ei vaadita omaa kelluntaliiviä. Jatkokurssi on tarkoitettu niille 7-15 -vuotiaille, jotka ovat jo suorittaneet alkeiskurssin. Oppilaiden kanssa käydään purjehtimassa ja käydään läpi vaikeampia asioita sekä syvennetään jo opittuja teoriatietoja.

Purjehdusseuroja eri puolella Suomea

 

Raumalla toimii Rauman purjehdusseura ry. Se on Suomen vanhin suomenkielinen purjehdusseura. Seuraan ovat tervetulleita kaikenikäiset veneilystä kiinnostuneet. Toiminta sopii kilpailuihin tähtääville sekä hupipurjehtijoille. Seuran tarkoituksena on herättää kiinnostusta lajiin ja ylläpitää harrastusta ja purjehdustaitoa. Lisäksi halutaan levittää tietoutta merenkulusta. Jäseneksi pääsee kahden suosittelijan avulla. Suosittelijoiden tulee olla seuran jäseniä. Seura on järjestänyt ensimmäisen purjehduskilpailun jo vuonna 1882. Vuosittain järjestetään useita erilaisia kilpailuja. Lisäksi kilpaillaan Raumanmeren mestaruudesta