Tervetuloa

Miten Rahoittaa Maailman Ympäri Purjehdus

Pitkäaikaisen matkailun varjopuolena on aina se, että miten saada talous ja säästöt riittämään niin pitkälle kuin haluaisi. Useinkin asian varalle täytyy tehdä tarkat suunnitelmat, sillä ilman niitä ei pitkiä retkiä ja reissuja tehdä. Oli ne sitten millä budjetilla tai minkälaisia tahansa. Kaikkein paras ratkaisu pitkään matkailuun on se, että vakituinen ammatti löytyy Online maailmasta ja työ voidaan suorittaa, vaikkapa oltaisiin toisella puolella maailmaa.

Tällainen työ yleistyy hurjaa vauhtia, sillä globalisaation kuin digitalisaation myötä liikkuvuus ja internetin välityksellä tapahtuva työ vaatii lisää ja lisää henkilöitä sen pariin. Uusia ammatteja tämän asian saralla putkahtelee ulos jatkuvasti ja ajan hermoilla oleva henkilö löytää tästä kokonaisuudesta varmasti itseään miellyttävän ja kiinnostavan työnkuvan. Online ammatista ei useinkaan kuitenkaan makseta samanlaista palkkaa kuin fyysisestä työstä, joten sen rinnalle on hyvä keksiä muuta lisä ansaintaa mukaan. Tulevaisuuden ammatit yli päätään tulevat olemaan sellaisia, joissa ihmisen vapaus ja liikkuvuus on laajempaa. Työtä ei tehdä enää tasaisesti joka päivä samaan aikaan vaan joustavuus niin ammatinharjoittajan kuin yrityksen ja palkkaajankin suhteen löyhennetään jatkuvasti. Ammateista tulee moniulotteisia ja niistä löytyy liikkuma varaa. Monet tulevaisuuden tekijät tekevät monenlaisia projekteja yhtäaikaisesti ja ovat monessa eri bisneksessä mukana. Tästä syystä muun muassa maailman ympärys matka purjehtien voi tulevaisuudessa olla monen eri yrityksen ja projektin yhteen niputtamista ja se voi perustua alun perin ihan liiketoiminta suunnitelmaan.

Rahoituksen hakeminen

Purjehdus yrityksessä maailman ympäri on huomattavasti suuremmat kulut kuin muussa matkailussa ja siksi useinkaan pelkkä bloggaus tai muun sosiaalisen median kautta haettu mainostuotto tai sponsorituki ei riitä kattamaan matkan kuluja. Se, mitä mukaan tarvitsee, on jonkinmoinen liiketoiminta purjehduksen ohelle. Yksi hyvä yhdistelmä voisi olla sellainen, että hankkii kompressorin ja tarvittavat välineet purjeveneeseen ja tekee pidemmillä pysähdyspaikoissa sukellustöitä satamissa. Tämä vaatii tietenkin hyvän sukeltamisen ja laitesukelluksen osaamisen. Mutta se, miten voi helposti tehdä lisätienestiä tulee tästä, että on jokin erikoistaito, jota muut eivät osaa. Sukellus on maailmanlaajuisesti kuitenkin vielä aika lailla erikoistaidoksi laskettava asia ja siksi sukeltajille voi löytyä töitä melkeinpä mistä vaan, missä on meri lähellä. Laivojen alustan putsausta voi tehdä vain silloin kun laiva nostetaan ylös tai vedenalta ja siihen tarvitaan laitesukeltajaa, joka osaa putsaushommat. Se, että olet purjehtija sekä sukeltaja on hyvä pari toisilleen ja jo pelkällä ilmoittelulla, sosiaalisen median hyväksi käytöllä ja satamissa tapahtuvan pr toiminnan kautta voit saada helpostikin töitä satamassa kuin satamassa. Otathan vain huomioon maiden ja suunniteltujen pysähdyspaikkojen omat lait ja säädökset asiassa kuten myös tietenkin turvallisuus sekä satamien omat lakipykälät ja säännöt. Sukellukseen voi myös ajatella toista väylää rahoituksen tekemiseen. Se, että on koulutukseltaan sukellusopas ja kokemusta on reilusti kaikenlaisista ja erilaisista vesistä voi olla keino tehdä matkalla rahaa. Sukelluskeskuksiin yhteydenotto voi poikia lyhytaikaisia työtarjouksia. Omalla veneellä voi myös tarjota sukellusretkiä, mutta tämän asian yhteen kokoaminen ja monesti maasta liikkuminen tuo lain ja sääntöjen omaksuminen tuo lain ja sääntöjen osalta paljon byrokratiaa mukaan kuvioon ja siihen tutustuminen vaatii lujasti taustatöitä. Lupien saaminen tietyissä maissa voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta, joten niihin tutustuminen kannattaa jo reilusti ennen kuin mitään toimenpiteitä tällaisen asian rakentamiseen alkaa tekemään. Monessa maassa voit kuitenkin suhteellisen helposti tehdä sukellusoppaan töitä yritykselle silloin kun on isoin sesonki päällä ja siksi sesonki kohtainen matkan suunnittelu kannattaa.